Podporujeme športové podujatia: Pump cup 2021 a otváračka PPP

Prestavba starej bikrosovej dráhy v Bratislave Petržalke na Haanovej ulici prebiehala v gescii OZ Pedál od roku 2016 do 2020. V októbri 2020 bola ukončená hlavná časť stavebných prác. Keďže OZ Pedál sa v súčasnosti orientuje na iné aktivity, OZ Bajkslava chce poskytnúť priestor pre komunitné a športové aktivity v tomto areáli.

Podujatie sme v spolupráci s miestnymi bikermi zorganizovali počas letných mesiacov po ukončení pandemickej situácie v rámci celoslovenskej série pretekov Pump Cup. Vzhľadom na rozpočtové možnosti a vývoj pandemickej situácie sme pristúpili k organizovaniu pretekov v dvoch dňoch. Počas poobedia a večera v piatok 23.7.2021 sme s masívnou podporou komunity zorganizovali exhibičné jazdy freeriderov spojené s otváracím ceremoniálom za účasti predstaviteľov samosprávy mesta a mestskej časti. Podujatie pokračovalo pretekmi na časti Dual line, t.j. preteky v paralelnom jazdení systémom kvalifikácie a následnej eliminácie jazdcov.

V nasledujúcom dni už pokračoval program kolom celoslovenskej série Pump Cup v Petržalke, ktoré trvalo do večerných hodín. Zúčastnil sa ho rekordný počet pretekárov  – spolu ich boli vo všetkých avizovaných kategóriách až 140.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.